BRANIC LINGERIE brend osnovan je da odgovara svakoj ženi, bez obzira na veličinu.

Da biste pronašli svoju odgovarajuću veličinu, samo pratite uputstva i tabele ispod i vidite sa čime se uklapate iz Branic lingerie (EU) standarda veličina.

Ukoliko Vam je potrebna dodatna pomoć oko odabira veličina ili želite više saveta koja forma veša bi Vam najbolje stajala, možete nas kontaktirati na stranici KONTAKT i mi ćemo Vam se javiti u što kraćem roku.

KAKO SE PRAVILNO MERI TELO

Koliko puta si odabrala veš za koji se ispostavilo da je pogrešna veličina. Nimalo banalna stvar, ali mere tela se toliko razlikuju da je jako važno ispoštovati određena pravila prilikom merenja tela.

Ono što je važno da napomenemo, obimi grudi, struka i kukova na svakih 4-6cm u proseku već pripadaju sledećoj veličini. Koliko god da je donji veš rastegljiv, nije moguće da ista veličina odevnog komada lepo i udobno stoji osobama sa razlikom od 10-15cm, zato se dobro izmerite!

VELIČINA GAĆICA

Kada su gaćice u pitanju, dve najvažnije metrike su obim struka i obim kukova.

U tabeli ispod možete videti koji obimi u centrimetrima pripadaju određenim veličinama.

Postoje pliće gaćice koji su u visini pojasa (visina dokle doseže pojas pantalona, a gde nam počinju karlične kosti), dok su neke gaćice sa visokim strukom (skoro do pupka), ali bez obzira na model, važno je izmeriti svoj obim struka (najuži deo struka-malo iznad pupka).

Obim kukova ili bokova je najširi deo preko zadnjice. Često ga žene izmere nešto iznad zadnjice, ali važno je izmeriti ga u najširem delu, kako biste mogli navući gaćice, ili recimo uske pantalone, suknju, haljinu…

VELIČINA HALTERA

Što se tiče aksesoara, veličina haltera se bira po obimu struka, a ako imaju dodatak i podvezica merite i obim butina.

Obim struka je u visini gde vam je struk najuži (malo iznad pupka), a obim butina gde je ona najšira (svega par cm ispod prepona).

VELIČINA BRUSA

Sve žene imaju apsolutno različitu anatomiju u pogledu obima grudi, obima leđa, kao i oblika i pozicije grudi.

Koliko žena nosi pogrešnu veličinu brusa?

NJIH 67%

Kada je brushlater u pitanju, jako je važno da nosimo ispravnu veličinu, kako bi nam on bio potpora za grudi, a ne kolateralna šteta za zdravlje. Nije dobro niti da grudi imaju previše lufta u grudnjaku i da se kreću, niti je zdravo za lojne žlezde da ih brushalter useca i nepravilno ugnjetava.

Sa druge strane i zdravlje kičmenog stuba zavisi od toga na koji način su grudi pridržane, pogotovo ukoliko su u pitanju veće korpe.

KAKO PRAVILNO ODREDITI VELIČINU BRUSHALTERA

Za veličinu grudnjaka mere se 2 veličine: obim preko grudi i obim ispod grudi.

Obim preko grudi je horizontalna linija preko najšireg dela grudi (najčešće u visini bradavica). Krojačkim mekanim metrom obavijte pun krug oko grudi i leđa, tik usko uz telo. Metar mora biti sve vreme horizontalno paralelan uz pod.

Obim ispod grudi je tik ispod grudi, i ukazuje na obim grudnog koša, ono što viđamo kao brojčanu vrednost: 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95… Na isti način metrom izmeirite obim u cm. Ukoliko nemate krojački metar, može poslužiti i neki kanap/traka koju ćete potom preneti na lenjir.

Kada dobijete obe vrednosti u cm, oduzmemo te 2 veličine koje nam zapravo kazuju dubinu korpe- A, B, C, D, E…

U tabelama ispod možete videti gde pripadate.

Što je razlika između obima grudi i obima ispod grudi manja- korpa je plića (manja), recimo A/B, što znači da grudi ne odstupaju puno od samog obima leđa, a što je razlika veća, korpa je dublja i grudi su veće, recimo C, D, E…

Par primera:

  • Ukoliko recimo imate obim ispod grudi 70cm, a preko grudi 81cm, razlika između vaših obima je 11cm i to pripada brusu 70B.

  • Ukoliko je vaš obim recimo ispod grudi 73cm, a preko grudi 90cm, razlika između vaših obima je 17cm i to pripada brusu 75C.

  • Ukoliko je vaš obim recimo ispod grudi 87cm, a preko grudi 102cm, razlika između vaših obima je 15cm i to pripada brusu 85C.

  • Ukoliko je vaš obim recimo ispod grudi 71cm, a preko grudi 91cm, razlika između vaših obima je 20cm i to pripada brusu 70D.

Važno je napomenuti da je dubine korpe presudna u odabiru brushaltera sa žicama, jer upravo one ne smeju niti da vas usecaju bočno, niti da budu šire od obima leđa.

Tabele veličina kao i standardi se mogu razlikovati od brenda do brenda, kao i do države i kontinenta. Zato je važno da pogledate upravo tabele veličina onog brenda gde kupujete, jer su po tim standardima oni pravili svoje šablone, što će vama garantovati da ste kod njih izabrali pravu veličinu.

Mogu se desiti i odstupavanja u anatomiji i da se zbunite koju veličinu odabrati. U tom slučaju je najbolje da se putem mail-a direktno obradite timu brenda koji će vam pomoći da izaberete najbolju opciju u odnosu na vaše mere. Budite slobodni da nam pišete na stranici KONTAKT.

KAKO SMO POMOGLE ŽENAMA DA LAKŠE ODABERU VELIČINU BRANIC LINGERIE BRUSA

Na svakom našem komadu na lastiš trakama postoje metalni regulatori dužina, koji omogućavaju da se obimi leđa/ struka/ pojasa prošire ili suze čak i do 10cm. To znači da kada neku lastiš traku maksimum zategnete, određeni komad može obući i veličina za 1 broj manji, dok ukoliko ih otpustite do kraja, može obući i veličina 1 veća.

Ovakav podešavajući sistem omogućava našim kupcima da prilikom kupovine lakše pronađu pravu veličinu sebi ili ženi kojoj kupuju, i smanjujemo šansu zamene ili povraćaj robe. Kupci pored toga ne moraju da brinu ukoliko im se u međuvremenu desi fluktuacija težine, jer na taj način produžavamo životni vek odevnog komada.

Takođe, prilagodljive veličine, olakšavaju nama da ne ostanemo na kraju sezone sa teže prodavanim veličinama, već da ih možemo lakše prepraviti u našoj proizvodnji.

Na taj način smanjujemo nepotrebni otpad i recikliramo postojeće materijale.

GRUDNJACI BEZ ŽICA I KORPI - BRALLETE

Kada je brallete forma brusa u pitanju - sve je mnogo lakše.

To su grudnjaci koji nemaju žicu, niti korpe, rastegljiviji su, a materijal se prilagođava obliku grudi. 

Kod takvih modela, jedino što vam je najbitnije je obim ispod grudi. Traka ispod grudi je tu da ih pridrži, te ne bi trebalo niti da se useca u kožu niti da bude opuštena.

Takvi modeli se karakterišu oznakama veličina: XS, S, M, L, XL, 2XL…

U sledećoj tabeli možete pogledati kojoj konfekcijskoj veličini (po EU standardima) po obimu preko grudi i obimu ispod grudi pripadate modelima veša Branic lingerie.

KAKO SE PROBA BRUS

Prilikom isprobavanja brushaltera, važno je probati ga na prvim kukicama kopči, a ne na poslednjim. Međutim i one imaju svoju svrhu. Na svakom brushalteru prilikom nošenja i pranja vremenom lastiš počne da popušta i da se isteže, pa mu se tako obim poveća. Tu u pomoć dolaze upravo poslednje kukice na kopčama kako bismo ga dodatno zategle i nadomestile širi obim.

Kada ga zakopčaš, a po svim tabelama standarda veličina si odabrala ispravnu veličinu, sledi tvoj subjektivni osećaj. Ukoliko te previše žulja i useca, odaberi 1 veličinu veću, a ukoliko i dalje ima puno prostora između kože i brusa, i zadnji deo ti se odiže ka gore, trebalo bi da odabereš brushalter sa manjim obimom.

Sada, kada ti je lakše da odabereš pravu veličinu veša, pogledaj naš asortiman:

BIBI set sa pamučnim gaćicama

4 845 rsd
Njegov dodir te smiruje, a mekoća miluje. Onih dana, kada sve što želiš ujutru je da te tog dana ne žulja brushaler, a da te gaćice obrgljuju, set BIBI je idealan izbor. Brus koji nema žice, ne žulja te, udoban je i rastegljiv, korpe su od mekane čipke sa srculencima, a osnova od pamuka, a pritom je i elegantan i seksi u kombinaciji sa gaćicama od 100% pamuka, visokog struka i brazilka kroja, tvoj su idealni izbor. Ovaj set donjeg veša za svaki dan dostupan je i u crvenoj boji kao JOLLY set.

JOLLY pamučni set

4 845 rsd
Njegov dodir te smiruje, a mekoća miluje. Onih dana, kada sve što želiš ujutru je da te tog dana ne žulja brushaler, a da te gaćice obrgljuju, set JOLLY je idealan izbor. Brus koji nema žice, ne žulja te, udoban je i rastegljiv, korpe su od mekane čipke sa srculencima, a osnova od pamuka, a pritom je i elegantan i seksi u kombinaciji sa gaćicama od 100% pamuka, visokog struka i brazilka kroja, tvoj su idealni izbor. Ovaj set donjeg veša za svaki dan dostupan je i u crnoj boji kao BIBI set.

BELLA set

5 035 rsd
Ručno izrađeni set donjeg veša od 100% pamuka osmišljen je tako da vam pruži poseban osećaj svaki put kada ga obučete. Rastegljiv materijal prilagođava se vašem telu, ističući vaše obline i čineći vas samopouzdanim i prelepim. BELLA set kreiran je kao donji veš za svaki dan, kao idealan veš za trening ili kao donji veš za trudnice. Može se prati u veš mašini i do čak 90°C.  Dostupan u više boja.

ROXANE set

5 035 rsd
Ručno izrađeni set donjeg veša od 100% pamuka osmišljen je tako da vam pruži poseban osećaj svaki put kada ga obučete. Rastegljiv materijal prilagođava se vašem telu, ističući vaše obline i čineći vas samopouzdanim i prelepim. Roxane set kreiran je kao donji veš za svaki dan, kao idealan veš za trening ili kao donji veš za trudnice. Može se prati u veš mašini i do čak 90°C.  Dostupan u više boja.

LORENA bodi sa nalepnicama za grudi

5 120 rsd
Mrežasti providni bodi sa pokrivačima za grudi koji budi svaku maštu. Model na slikama nosi L veličinu bodija.